Bisschop Callierstraat Haarlem

Gevelherstel 50 sociale huurwoningen aan de voet van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem

Project omschrijving

Het complex van 3 woonblokken aan de Bisschop Callierstraat, Jos Cuyperstraat en Jan Stuytstraat met in totaal 50 sociale huurwoningen zijn gegroepeerd rondom een gemeenschappelijk tuin, uitkijkend op de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. In de jaren 50 gebouwd als ‘huisjes voor bejaarden nabij de basiliek te Haarlem’ door het architectenbureau Joseph & Pierre Cuypers. In de loop der jaren heeft het complex enkele gevelwijzigingen doorgemaakt, zoals het aanbrengen van blank aluminium kozijnen. Nu het complex wederom toe was aan een renovatieronde heeft her architecten een gevelontwerp gemaakt. Hierin zijn er weer houten kozijnen teruggebracht. De raamindeling refereert naar de oorspronkelijke kozijnen maar voldoen aan alle huidige eisen. De toegepaste kleuren zijn geinspireerd op een jaren 50 palet en geven het complex een herwaardering van het betrekkelijk sobere maar heldere woning complex.

Opdrachtgever

Aannemer

Fotografie

her architecten

Status project

Gerealiseerd medio 2018